44.50,008 N 014.5,314 W En 4200 diep!

De wind waait hier nog steeds uit de zelfde hoek… En even hard… Golfhoogte is heel moeilijk in te schatten, maar ik schat variĆ«rend tussen de 2 en 5 meter, sommige zijn best indrukwekkend en zo nu en dan knalt en een bult water over de boot heen. Maar vandaag ben ik veel binnen, ik probeer de slapeloze nacht van gister een beetje in te halen. Je weet maar nooit wat er allemaal nog op je pad komt. Ik heb vandaag een cadeau van Jac uitgepakt, dat mocht pas na 72 uur, nou twee pakken meel om je eigen brood te bakken en twee boeken tegen de verveling! Wat een leuk cadeau, maar de verveling moet nog komen, tot nu toe best druk mat van alles en nog wat.

Met onder andere de stuur automaat… Maar dat heeft yvonne al gemeld.
Het waait niet echt heel hard, tussen de 20 en 35 kn, maar er staan ondertussen flinke rollers die het sturen moeilijk maken. En weinig rust geven aan boord. Ik had per ongeluk de schakelaar van de navigatie met m’n elleboog uitgetikt en gelijk weer aangezet. Maar dan schakel je wel direct de stuur automaat uit dus snel naar buiten om de boel weer opnieuw in te regelen, maar hij wilde niet meer, deed wel iets maar leek wel een oude sok, veel te traag, veel te langzaam echt geen beginnen aan. Het leek mij dat er iets was met de computer, dus die gewisseld naar de jefa versie, ook geen resultaat. Toen toch maar die andere drive geprobeerd en ja toen hij deed het weer. Maar al met al ben ik daar de hele nacht mee bezig geweest en sturen ondertussen…
Gelukkig helpt Yvonne mij door mijn dipjes heen, door haar opbeurende mails! Ben ik heel erg blij mee.
Door al dat gedoe, niet functionerende stuurautomaat, zelf sturen en ondertussen andere dingen doen heb ik een aantal vervelende klap gijpen gehad, een waarbij het compas van de stuurstand gemaaid is. Daar ontstond een gat van een cm of 10. Heb ik dichtgemaakt met schoeven en plastic L-mappen. Werkt prima.

Nu gaat het allemaal weer picobello, en morgen gaat het minder waaien. Ik wil natuurlijk eigenlijk met een boekje aan dek in de zon zitten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *