Finish 3 juli 2015

06.12 locale tijd zeil ik over de finish. Terug in Falmouth, waar ik iets minder dan een maand geleden met koorts en onder de pillen aan deze “race” begon. Wat een trip, zowel letterlijk als figuurlijk. Ja, het was geweldig. Het eerste deel ging als een speer, veel wind en hoge golven en stuurautomaat stress. Het tweede deel was ape relaxed qua weer, wel wennen aan die dagen lange windstiltes en het enorme geklapper wat daarbij hoort. Je denkt dan dat de zeilen kapot slaan of de mast of de verstaging er aan gaat, het doet gewoon pijn om er naar te moeten luisteren, maar je kan er echt niets aan doen. Qua wedstrijd erg moeilijk en slecht inschatbaar, ik heb een paar verkeerde beslissingen genomen en ben zodoende wel behoorlijk achterop geraakt. Maar ik heb er veel van geleerd, zo nu en dan een dipje, maar dat hoort er bij…
Het was prachtig, al die sterren, mooie luchten en die eindeloos wisselende zee, en de maan en oneindig veel sterren. En al met al, heerlijk gevaren.

En wat is het leuk om iedereen weer te zien, met alle verhalen. Ik was ff bang dat men al op weg naar huis was… (Plek 45, mm….?)
Nu lig ik hier in de haven en het waait harder dan het op de hele terug tocht heeft gedaan. We stuiteren hier met een paar boten tegen elkaar op lager wal. Zodadelijk naar de pub en morgen maar eens kijken wat het weer verder gaat brengen voor de terugtocht. Ook zin om weer naar huis te gaan!