ruim een dag onderweg

Yvonne en Lies hebben mij uitgezwaaid vanaf een boot, de Moby Dick, hoe kan het ook anders…. Dat was gister om 12.20 de start van Leg 2 naar Falmouth.
Het was geweldig dat ze er waren, heel gezellig, we hebben o.a. leuke trips gemaakt en cocktails gedronken op het terras en een beetje aangeklooid. Daarnaast was het ook buitengewoon met alle zeilers, er was een super relaxte en openhartige sfeer, heel bijzonder.

Nou ik moest wel weer even wennen om weer alleen te zjn. Ik mis het gezelschap maar ga ook weer lekker varen. Bij de start mis ik ervaring en start bijna achterin het veld, ach op zon afstand maakt dat geen fluit uit!
Na een uurtje of zo raken alle boten verstrikt in een windstilte. Iedereen vaart dan een ander kant op, er is geen pijl op te trekken. De nacht die volgde was ook een grote windstilte, soms een knoop of 6 wind. En dan maar heel voorzichtig aan de wind uit de stilte proberen te varen. Gevolg: bijna niet geslapenen dus ook erg weinig vooruitgang geboekt. Nu is het 14.30 en vaar ik tussen de 6 en 7 knopen, met een wind van tussen de 15 en 20 knopen (bakstagwind). Mijn grote dilemma is de spi. Ik ben vanochtend flink uit het roer gelopen op de spi, bijna plat. Het waait eigenlijk te hard om in je eentje te spinakeren…, maar we gaan maar 6,5 kn.?
Tja, daar ga ik nog maar even over denken.
Tot later

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *