ruim twee dagen en 340 mijl verder

Zonsondergang ergens op de Atlantische oceaan, in de Kuip met koffie en lekkere koekjes en Willie Nelson zingt over blue skies… Tja dat is eigenlijk wel wat ik voor ogen had.

Na een onstuimige nacht met behoorlijk veel wind is het nu heel erg rustig. Ik heb vanmiddag een stuk echt super gevaren onder de spi, nu zakt de wind een beetje weg. Dit was ook voorspeld. Het wordt een klapperende nacht maar ik hoop dat ik de spi kan laten staan, want het gaat eigenlijk nog best heel prima.
Het gaat hier uitstekend! Ik moest even omschakelen, ook dat het waarschijnlijk een aardig stuk langer gaat duren dan de heenreis, maar die was dan ook wel heel erg vlot. Het duurt echt wel een paar dagen voor dat je je ritme hebt gevonden. Ik realiseerde mij vanmiddag dat mijn beweegruimte ongeveer 6 m2 is, dan tel ik het voordek niet mee, want daar ga ik alleen naar toe als het nodig is. Maar de horizon daarentegen is eindeloos. Nog steeds geen walvissen gezien. Er zitten een aantal zeilers om mij heen, ik zie ze niet, maar wel op de AIS, en een paar vrachtboten die geruisloos aan de horizon voorbij schuiven. En vanmiddag een vlieg?! Dat zal wel een verstekeling wezen. En soms een meeuw die een tijdje om ie heen vliegt met vleugels die dan net niet het water raken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *