Eerste Pinksterdag, lekker weer en nog een kleine week te gaan voor vertrek samen met Jac naar Falmouth. Ik heb er zin in en ben er klaar voor. Ik moet voor de reglementen alleen nog een ’emergency map’ maken, een kaart van de boot waar alle noodmaatregelen te vinden zijn.
Yvonne heeft het eten voor onderweg uitgezocht; voedzame maaltijden die niet te ingewikkeld maar wel lekker zijn. Vandaag gaan we vast een groot deel van de de maaltijden naar de boot brengen en een beetje inrichten. Supersnelle maaltijden voor slecht weer, maaltijden die heel lang goed blijven en kokkerel maaltijden voor als het lekker weer is… De groente en snel bederfbare waren komen pas in Engeland aan boord.
Recept 1; Rode curry met kool champignons en rijst en komkommer
Recept 2; Penne met prei, champignons, bacon en kookroom+parmezaan
Recept 3; mediterraans met chorizo en penne of rijst
Recept 4: Nassi met ei en pindasaus
Recept 5: Chili con carne
Recept 6; Linzen met spek, ui wortel, tomaat en rookworst in plakjes
Recept 7: Rijst met curry en groente
Recept 8: Penne met rode saus en groenten, chilipeper en anjovis.
Recept 9:Maroccan meatball sauce met rijst
Recept 10 :Pompoensoep met naanbrood uit oven
Recept 11; Pannenkoeken met stroop, aardbeienjam en spek/appel
Recept 12; Omelet met courgette/ zongedroogde tomaten en parmezaanse kaas