Windstilte

Er gebeurt hier niet zo veel, behalve dat het de hele dag bijna niet waait en dus alles in de mast heen en weer klappert als een idioot en ik daar wel een beetje klaar mee ben. Op dit moment waait het 6,1 kn en gaan we 3,18 door het water onder een klapperende spi.
Ik vaar nu 345 graden, dus eigenlijk 65 graden de verkeerde kant op. Maar ik hoop dat ik zo sneller en langer in de wind zit. We gaan het zien. (Ik heb nu een gemiddelde snelheid van 4,9 knopen door het water.)
Ik hoorde vandaag over de marifoon dat iemand het opgaf. Zij zijn gaan motoren naar een plek met meer wind. Zo zie je maar weer ,het kan altijd weer anders.
Mijn AIS heeft kuren, een deel doet het niet meer en dat lijkt door de antenne te komen, ik heb alle verbindingen bekeken en kan niets raars vinden. Alleen de connectie bovenin de mast niet, dat moet maar wachten. Niet belangrijk genoeg om me zelf met gevaar voor eigen leven de mast in te hijsen.
Nog steeds geen walvis te zien, het is een eindeloze lichtblauwe glinsterende zee waar ik graag zo’n pluim uit zou willen zien opstijgen, maar helaas, ik denk dat ze om zwemmen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *