zondagmiddag 48.43,2N 7.57,8W

Zondagmiddag, 154 mijl na de start van gister. Het is vandaag prachtig weer. De zon schijnt en er staat een heerlijk briesje, zo’n zondagmiddag briesje… Een wind van ongeveer 10 knopen met daar onder de oceaandeining, met andere woorden we klapperen en rollen aardig heen en weer. Maar het is fantastisch. Vannacht bossen met sterren en een heldere maan en wat verlichte zeilboot masten om me heen. Zo na de start zitten al die boten nog een beetje bij elkaar, maar dat zal snel over zijn. Ik kan nu al de helft niet meer zien op mijn AIS. Die zijn al te ver voor of achterop. Het zeilen ging gister heel erg behoorlijk maar vannacht het ik het een beetje laten afweten. Ben twee uur met mijn spinnaker aan het worstelen geweest in het donker en dat lukte niet. Ik kreeg m niet goed in de wind, de wind hoek was te gering en het schip slingerde behoorlijk, dus geen extra snelheid alleen maar meer geklapper, dan maar niet.
Dus er maar weer af, toen dacht ik bekijk jij het maar lekker en ben gaan slapen. Ondertussen wel voorbij gevaren door concurrenten.
Nu staat de spi er wel op hoor, overdag gaat dat toch een stuk beter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *